Нова држава - нови тим

    Уочи првенствене сезоне 1992/93 у потпуности је измењена слика клупског рукомета сада већ СРЈ. На нашој прволигашкој позорници нема више клубова из : Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније и Македоније. На велику сцену ступају београдски "Партизан" и "Морнар" из Бара, али и један сасвим нови тим "Југовића". Из клуба су отишли Ђурађ Трбојевић и Славољуб Цвијовић, а њихово место је заузела неколицина голобрадих младића : Миодраг Вујадиновић, из Тузле, Урош Мандић, из Апатина, Жељко Савић, из Ћуприје и Марко Кривокапић, из Сенте.


Марко Кривокапић
 

    "Генерација суперталентованих рукометаша у наредне две сезоне крчи пут "Југовићу" ка звезданим висинама југословенског спорта. Нажалост , треће место у првенству и пласман у полуфинале Купа Југославије остају крајњи домет ових момака. У одличног тренера стасава Драган Врговић, а Зоран Куртеш постаје најмлађи директор једног југословенског рукометног клуба.

Ипак, крајем 1992. године у Каћ стиже прва титула. Генерација играча рођених 1974. године доноси "Југовићу" титулу јуниорског првака Југославије. Овај историјски успех остварили су : Драгојловић, Винчић, Цукић, Чакалић, Миодраг Вујадиновић, Жељко Савић, Лазић, Исаков, Мандић, Марко Кривокапић, Милан Мирковић и Скубан. Учитељ ових младића је почетник у тренерском послу Зоран Куртеш, за чије име се везују бројни каснији успеси млађих селекција "Југовића". У Крушевцу, Лазаревом граду, победнички пехар је припао клубу чије је име достојно круне цара Лазара.

Жељко Савић, Миодраг Вујадиновић, Марко Кривокапић, Зоран Винчић и Милан Мирковић постају стандардни чланови јуниорске репрезентације Југославије, а Жељко Савић, Миодраг Вујадиновић и Марко Кривокапић, неколико година касније , стасавају у сениорске репрезентативце. На месту председника клуба у овом периоду налази се Никола Радовић.


Милорад Вујадиновић
 
3251 Прегледа