Форст Бриксен

    Реално гледано, у полуфиналу смо добили најлакшег противника. Италијански представник "Форст Бриксен" није имао нити име, нити играчки кадар од којег би болела глава. Главни појединци у тиму били су некадашји рукометаши "Југовића" Слађан Недовић и Филиберто Кокуца. Ипак, Италијани су у предходном кругу елиминисали представника Русије.


Браћа "Југовићи"
 

    Испуњени убеђењем да ће лако стећи велику предност на свом терену, играчи "Југовића" су у Каћу пружили бледу и слабу партију. У нападу су много промашивали, тешко су кретали у контре и још теже се враћали у одбрану.

Ипак, и таквом игром су изборили предност од 8 голова. Та бројка је постала заштитни знак Каћана уочи реванш мечева "Челенџ купа".


У свом елементу: Тихомир Додер
 

    Пред пут у Италију владала је неупоредиво веселија атмосфера него ли пред пут у Француску. Разлог томе крио се у околности да се не путује авионом, него возом. Након дугог пута наша експедиција се домогла Бресанонеа. Мало италијанско место је подсећало на једну од босанских касаба, које је тако лепо описао Иво Андрић.


Европско крштење: Божидар Надовеза
 
На пријему у Градској кући

"Елиот Нес": Небојша Јокић
 

    Руководство противничке екипе је утакмицу подигло на највиши ниво. Били смо гости градоначелника места, а на сваком кораку су зујале телевизијске камере. Један од канала РАИ директно је преносио сусрет.

Утакмица је почела катастрофално по Каћане. Домаћи тим је за само неколико минута остварио невероватних 5:0 ! Уследило је неколико успешних интервенција Штербика и сјајних контри Јокића, те је предност домаће екипе сведена у границу нормалног. Загризли су Мирковић и Рудић - каћки брод је полако улазио у мирну луку. У 50. минуту "Бриксен"је имао само 2 гола предности, а судијски пар из Словачке није падао под утицај фантастичног навијања домаће публике.


Каћани излазе
 

    Није било неизвесности као у Иврију, али су играчи "Југовића" у појединим деловима утакмице плесали на танкој жици резултатског прелома. Квалитет је учинио своје, те су небескоплави Каћани, и поред пораза од 4 гола разлике, изборили пласман у финале "Челенџ купа". Нашим раздраганим играчима, у колу после утакмице, придружили су се и земљаци настањени у Италији и Аустрији.

"Југовић" је остварио највећи успех клупског рукомета Савезне Републике Југославије. Дочек на платоу испред "Светосавског дома" је био достојан таквог подвига.


Летња позорница: Први глас Милан Мирковић
 

    Девојчице и дечаци, обучени у народне ношње, поделили су својим љубимцима цвеће, које су на крају примили раздрагани Каћани. На летњој позорници певало се "Југовићу" и Милошу Лончару. Нешто што је до пре двадесетак година било само жеља постало је стварност. Пролеће је доносило финале реномираног такмичења, у којем ће "Југовић" покушати да се домогне крова Европе.


Цвеће за даме
 
2654 Прегледа