27.12.
МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ ЗА ПОНОС

После летње паузе, започела су такмичења млађих категорија на нивоу РС Војводине. Југовић Унимет се такмичи у обе конкуренције, мушкој и женској, а боје каћког суперлигаша заступају пионири, пионирке, кадети и кадеткиње. Руководство клуба проценило је да је још рано да се у такмичење укључе млађи пионири и пионирке, јер у овом узрасту деци, пре свега, треба посветити максималну пажњу у процесу обуке и припреме за такмичарске наступе.

 

Наше пионирке и кадеткиње представљају најпријатније изненађење када је у питању покрајинско такмичење у обе конкуренције. Девојчице које врло успешно тренира Драган Врговић, оствариле су готово све победе (кадеткиње имају само један пораз) у својим квалификационим групама, те ће на пролеће, верујемо, у конкуренцији јачих екипа представљати врло јаке саставе на путу ка освајању неког од пехара. Пионирке ће имати веома тешке противнике у екипама : Лаки, Дероње и Спартак, а кадеткиње ће водити праве битке против Младости и Срема.

 

Пионири и кадети Југовић Унимета деловали су супериорно у сваком погледу. На сваком турниру протутњали би паркетом као брзи воз, па је тренер Душан Мирковић, све чешће, пружао шансу играчима са малом минутажом, у ишчекивању друге фазе такмичења, у којој ће Каћани имати много јаче противнике у екипама : Далматинца, Црвенке, Тикваре и Пролетера (у конкуренцији пионира), те : Црвенке, Врбаса, Јабуке и Динама (у конкуренцији кадета).

 

Југовић Унимет не наступа у конкуренцији јуниора, с обзиром да играчи нашег клуба, те узрасне категорије, наступају на двојну регистрацију у сениорским саставима клубова из Шајкашке, који се такмиче у другом и трећем степену.

2207 Прегледа