07.03.
Суперлига Србије - 16. коло
ПОБЕДА ЗА ПЛАСМАН У ПЛЕЈ - ОФ

 

Суперлига Србије
ЈУГОВИЋ – ПОЖАРЕВАЦ 26:23 (16:9)
Два различита издања у два полувремена

Рукометаши ''Југовића'' су остварили пласмана у плеј-оф вредну победу над изузетно квалитетним и борбеним тимом ''Пожаревца''. Био је то меч са два потпуно различита издања у два полувремена, и када су Каћани и њихов противник у питању.

Предвођен одличним новајлијом Перовићем, тим ''Југовића'' је од самог почетка сусрета у потпуности загосподарио тереном, на врло једноставан начин решавајући зону противника, на супротној страни формирајући снажан бедем испред гола на којем је суверено владао репрезентативни чувар мреже Милосављев.

Вођство Каћана расло је из минута у минут, да би на крају полувремена износило целих седам голова. Чинило се да ће Каћани до ногу потући гостујући тим.

Али, већ од самог почетка другог полувремена Пожаревљани су у потпуности променили плочу. Изабраници тренера Рундића, иако сјајно грађени за зону 6-0, веома темпераментно су заиграли зону 3-2-1, улазећи ''у клинч'' са рукометашима домаће екипе, сјајно блокирајући шутеве Белоша, Лисице и Шипке. За тили час ''Пожаревац'' се вратио у игру, да би од средине другог полувремена гледаоци присуствовали правој спортској драми, у којој су гости били у позицији да начине потпуни резултатски преокрет.

Ипак, у последњих десетак минута сусрета на сцену је ступио млади голман Милосављев, враћајући нас у време сјајних издања Арпада Штербика у дворани Храм, када је човек представљао тим. Одбранио је репрезентативни чувар мреже неколико лопти из позиција из којих гостујући рукометаши нису имали ''петљу'' да постигну драгоцене голове, што је поново подигло екипу ''Југовића'', довољно за очување резултатског плуса од два – три гола разлике.

У тренуцима играчке кризе, рукометаши ''Југовића'' су, као на филмској траци, губили лопту после брзоплето организованих напада, промашујући зицере, не ценећи вредност лопте у поседу. Ипак, у најкритичнијим тренуцима публика их је здушно бодрила, свесна да су они и играчи на терену један тим, као што је то у Каћу одувек било.

Каћани до краја ове првенствене фазе иду у Костолац, а потом дочекују Планинку. Довољно да се, победама, вину у сам врх првенствене табеле и у плеј – оф уђу као прваци увертире у борби за највиши пласман.

700 Прегледа