05.05.
Рапсодија у плавом
ЈУГОВИЋ - МЕТАЛОПЛАСТИКА 29:22 (13:12)

 

У дуелу између једина два српска мушка рукометна клуба која су освојила шамоионску титулу у неком од европских купова, сасвим заслужено победа је припала ''Југовићу''. Одавно тим из Шапца није тако ''лагано'' побеђен, са више него импресивном гол разликом, као вечерас у Каћу.

Рукометаши домаћег тима нису у првом полувремену искористили прилично бледо издање гостију. Имали су Каћани на голу импресивног Добријевића, али ни то није било довољно да се резултатски јаче одлепе. Чини се да се домаћи тим заинатио и захуктао тек од 40. минута, након што су Шапчани изједначини резултат после дуже времена. У последњој трећини сусрета видели смо праву рапсодију у плавом, проткану низом изванредних потеза и акција, у интерпретацији Шипке, Белоша, Перовића, Лисице, Вучићевића и Врговића, обогаћених низом репрезентативних интервенција голмана Милосављева. ''Југовић'' је, када је то било најпотребније, деловао моћно, разорно и прилично самоуверено, довољно да се Каћани угнезде на другом месту на првенственој табели, и то баш уочи дербија кола са ''Спартаком'' у Суботици.

Све похвале и тренеру Марковићу, који уочи овако важне утакмице, због боравка низа играча у репрезентативним селекцијама, није имао услова за квалитетан тимски рад. Извукао је из својих пулена максиму такмичарског жара и нерв победника, који краси ову генерацију ''Југовића''. Каћани се смеше Европи, којој, очигледно, недостаје овакав репрезент српског рукомета, млад и надахнут ,са традицијом коју само младост може овако пажљиво да негује.

651 Прегледа