25.05.
Првенство државе за кадете
ПОДВИГ ''ЈУГОВИЋА''

Кадети ''Југовића'' остварили су истински подвиг на првенству државе, одржаном у Аранђеловцу, пласманом у финале и освајањем титуле вицешампиона. 

На том путу најпре су савладали једног од фаворита у борби за највиши пласман, ''Нови Београд'', потом ''Житорађу'' и, на крају, комшије из Новог Сада, екипу ''Војводине''.

У финалу су пружили изузетно добру игру против физички јачих и од њих старијих играча ''Партизана'', што је било довољно за освајање другог места.

Екипа ''Југовића'' у својим редовима има само тројицу играча из основне генерације М98, све остало су млађи дечаци, неки од њих млађи за чак две године.

Каћани у овом узрасту још нису вршили доселекцију, што додатно увећава тежину остварења на овом шампионату.

За најбољег играча првенства изабран је играч ''Југовића'' Бранко Томић. Екипу је са тренерске клупе предводио Борис Жарковић, који је наставио посао започет од стране тренера Зорана Томића.

Каћани, очигледно, дибијају још једну сјајну генерацију играча, који настављају пут својих претходника. То је филозофија рада и стварања у РК ''Југовић'', са којом се једино може опстати у врху српског рукомета.

823 Прегледа