26.09.
Драма у каћкој лепотици
ЈУГОВИЋ - РАДНИЧКИ 25:24 (11:14)

Ретко ко је, од присутних у дворани Храм, могао и претпоставити да ће, после две трећине утакмице, лагано резултатско преимућство гостију прерасти у праву спортску драму, невиђени ''шпагети'' спортски спектакл.

Рукометаши ''Радничког'', иако у знатно измењеном издању у односу на претходну сезону, врло лежерном игром су одржавали резултатско преимућство од 2 до 4 гола, користећи смушену игру домаћина, поготово у самој завршници, у којој је голман ''Радничког'', Гемаљевић, био готово непремостива препрека за рукометаше ''Југовића''.

Промашивали су Каћани изгледне гол шансе из свих могућих позиција, али нису губили веру и наду да ће на крају остварити победу. Уласком у игру Страхиње Травара, вижљастог момка сјајног скока и неумољивог шута, у редове домаћина вратило се самопоуздање, да би дрчни Роберт Селеши у 41. минуту донео прво вођство свом тиму на овој несвакидашњој утакмици.

Последња трећина сусрета протекла је у невероватној, готово спектакуларној доминацији голмана ''Југовића'' Дејана Милосављева, који је, као прави човек – тим, изванредним одбранама отворио пут саиграчима ка сигурној победи. Од укупно 10 седмераца досуђених за гостујући тим (''Југовић'' није имао прилику за извођење седмерца), Дејан Молосављев је одбранио чак 7, на невероватан начин, у маниру репрезентативног чувара мреже и борца без мане и страха.

У 53. минуту Каћани су повели са капитална 3 гола предности, али су Крагујевчани успевали да задрже резлтатско растојање, користећи повремене почетничке грешке домаћих у нападу. Минут и по пре краја утакмице ''Југовић'' је имао предност од два гола, да би Дејан Милосављев у 59. минуту шести пут одбранио седмерац, овога пута капитену гостију Страхињи Симићу. И, када се чинило да Каћани сигурно освајају бодове, уследиле су две почетничке грешке домаћина, што је Луки Радовићу омогућило да смањи вођство домаћих на 25:24, а његовим саиграчима да у последњем нападу стигну до изузетно вредног бода.

Само секунд пре краја утакмице, Крагујевчанима је досуђен десети по реду седмерац и, очи у очи, попут култних јунака Леонеа и Корбучија, нашли су се Дејан Милосављев и Иван Рајичевић. У атмосфери у којој је свима у дворани застао дах, Дејан Милосављев је поново изишао као победник, након чега је уследило невиђено славље у редовима младе домаће екипе и на трибинама.

Вечерас је, уз 7 одбрањених седмераца и 28 скинутих лопти, репрезентатиац Милосављев подсетио на најбоља издања чувено Арпада Штербика у дресу ''Југовића''.

675 Прегледа