28.11.
10. коло СРЛС
ЈУГОВИЋ - РУДАР 27:22 (16:7)

По старом, неписаном правилу, Каћани су сјајно играли у прве две трећине утакмице, стекавши убедљиву предност од чак 10 голова (47. мин. 23 : 13), да би у завршници меча, готово опијени убедљивом резултатском предношћу, начинили низ почетничких техничких грешака, што је борбеном тиму из Костолца било довољно да сусрет заврши са подношљивим минусом, од 5 голова.

Имао је ''Југовић'' вечерас у својим редовима расположеног чувара мреже Милосављева, неприкосновеног команданта одбране Вуковљака, сјајног креатора и реализатора Белоша, те изузетно покретљиве крилне играче Селешија и Врговића, довољно за победу над не баш квалитетним саставом ''Рудара'', у којем је бриљирао млади бек Бабић, за којег Каћани, ипак, нису имали одговарајуће решење.

У првом делу првенства, у Костолцу, ''Рудар'' је остварио победу од чак 7 голова разлике, да би ''Југовић'', до саме завршнице меча, имао готово идентичну резултатску предност, коју су његови играчи олако спустили на ''свега'' 5 голова.

У лиги каква је наша ''суперица'', о оваквим детаљима итекако треба водити рачуна, па ће рукометаши у небескоплавим дресовима морати озбиљније размишљати на ову тему. Следи гостовање у Шапцу, након чега ће рукометна ''суперица'' пасти у ''зимски сан''.

620 Прегледа