06.12.
Суперлига Србије, 11. коло
РАДНИЧКИ - ЈУГОВИЋ 24:33 (10:14)

Рукометаши ''Југовића'' су остварили прву овосезонску првенствену победу у гостима и тако, када је у питању ''талијанка'', стигли на + 1 бод.

Од самог почетка сусрета било је више него очигледно да изабраници тренера Драгана Врговића имају само један циљ пред собом – победити домаћина, који у досадашњем току првенства није оставио импресиван утисак на своје противнике. Конкретни у нападу и борбени у одбрани, Каћани су током целог сусрета били у вођству, а сваки од појединаца, који су улазили у игру, дао је велики допринос овој победи. Посебно се то односи на тандем Дејан Милосављев – Никола Врговић, који је, у почетној фази утакмице, раширио једра чувеној српској рукометној лађи, којој овога пута нису могли одолети ни упорни Шумадинци.

Све до средине другог полувремена била је то утакмица у којој је неуморни састав ''Радничког'' гајио наду да ће сустићи реномираног противника, али би се, у пресудним тренуцима, уз Ел гранде Деју увек нашао играч у плавом дресу спреман да преузме одговорност на себе.

Последњи ''јуриш'' на Каћане Крагујевчани су извршили у 40. минуту, стигавши на минимални минус, 17:18, али је то било све што су играчи домаће екипе вечерас могли да учине против изузетно расположеног састава гостију.

Завршних 10-ак минута утакмице представљало је праву Рапсодију у плавом, Оду каћке рукометне радости, са сјајним извођачима из најбоље рукометне школе у Србији. Милосављев, Врговић, Белош, Травар, Селеши, Лисица, Вуковљак и хор рукометаша из панонске равнице отпевали су најлепшу песму посвећену рукомету и свом Каћу.

Ствари полако долазе на своје, првенствена трка за Каћане тек почиње.

612 Прегледа