12.12.
12. коло СРЛС
ЈУГОВИЋ - ПАРТИЗАН 21:21

Играо се последњи минут утакмице, резултат 21:21, у поседу лопте играчи ''Партизана'', бројчано надмоћнији у пољу након искључења команданта одбране ''Југовића'' Миљана Вуковљака.

Изабраници тренера Ненада Максића одиграли су акцију која им је у току утакмице сијасет пута уродила плодом. Мач крајњег резултатског исхода нашао се у рукама изузетно расположеног десног крила црно – белих, Немање Живковића. Уследио је истанчан шут према голу Каћана, али је сталожени голман небескоплавих, Мијодраг Матић, зауставио лопту, а из грла преко хиљаду одушевљених гледалаца заорило се : ''Југовић'', ''Југовић'' ...

Иако су у току сусрета упорно јурили предност гостију, изабраници тренера Драгана Врговића, 20-ак секунди пре краја утакмице, кренули су у напад за коначну победу. Пет секунди пре краја меча, Немања Белош је снажно шутирао, мрежа се затресла – али у њен спољни део и домаћи тим се на крају морао задовољити поделом плена.

Гледаоци су вечерас уживали у изузетно великој борбености играча обе екипе, сјајној игри ''Југовића'' у фази одбране и изузетно полетној игри ''Партизанових'' ''јуноша'' испред противничке зоне. У првом полувремену није ишло Немању Белоша. Страхиња Травар се изузетно успешно борио са врашки упорним противничким играчима, Милана Лисицу није хтео шут, а, уз то, Каћани су разбранили голмана гостију, Александра Томића, који је лопте упућене од њих доле, и само доле, чекао као ''кокошка на леглу''.

Почетком другог дела сусрета црно – бели су се одвојили на четири гола предности, након што су домаћини пропустили да реализују чак три седмерца. Али, нису губили веру у сопствене могућности. Бодрени од сјајног команданта параде у фази одбране, Миљана Вуковљака, ношени много бољом игром прве виолине у екипи, Немање Белоша, у 43. минуту сусрета стигли су на минус од само једног гола, 16:17.

Уласком голмана Мијодрага Матића, који је одмах на старту остварио неколико изванредних интервенција, Каћани су се разгоропадили и у 54. минуту, после дуже времена, поново изједначили. За нешто више од нерешеног резултата недостајало им је мало више самопоуздања у самој завршници напада, али и бод у дуелу са неугодним, полетним саставом ''Партизана'' представља успех.

Каћани, на крају, са пуно задовољства и оптимизма одлазе на зимски одмор, уверени да ће у наставку првенства играти још боље, довољно добро да се укључе у борбу за плеј –оф.

683 Прегледа