20.02.
Суперлига Србије, 14. коло
ЈУГОВИЋ - СЛОГА 30 : 23 (15 : 10)

Дошли су рукометаши ''Слоге'' у Каћ са ореолом другопласиране екипе у нашој суперици, али су епитет фаворита ''држали'' само у првих десетак минута сусрета. Од средине првог полувремена каћки Моцарт, Штраус и Чајковски постигли су својеврсни ''консензус'' у игри, па је ''Југовићева'' машинерија почела да меље противника.

Лепо је вечерас било гледати полетну, борбену и ефикасну игру чете Драгана Врговића. Пленили су небескоплави у свим фазама игре, а публика их је здушно бодрила, дајући подршку својим љубимцима, који су били жељни искупљења за висок пораз минуле суботе у Шапцу.

Домаћи тим је утакмицу ''преломио'' у самој завршници првог полувремена, када су хитроноги Врговић и Белош пресекли акције гостију и ефектно реализовали свој изузетни напор у одбрани. Вешто је тренер Врговић вечерас ''мешао карте'', рационално користећи расположиви фонд играча, па су изузетно експлозивни момци из Пожеге били немоћни да начине преокрет у игри. Када су изабраници тренера Лаковића средином другог полувремена заиграли оштро у одбрани, на трибинама дворане ''Храм'' је ''устала кука и мотика'', што је, уз пожртвовану игру каћких младића, унело тоталну пометњу у редове гостујућег тима.

Уз то, разбранио се и репрезентативнми чувар мреже Дејан Милосављев, а, поновним уласком у игру, Лазар Стејин је унео освежење у екипу. Његов и гол Страхиње Травара представљали су права ремек дела, зачинивши ову изузетно динамичну утакмицу, која због приказане игре ''Југовића'' заслужује изузетно високу оцену.

Лепо је било видети како у завршници меча тренер Врговић даје шансу ''јуношама'' Марићу, Андрићу и Кочићу, који настављају низ првотимаца ''Југовића'' стасалих у каћком атару. Занимљиво је да су на овој утакмици за ''Југовић'' наступили играчи који су стасали и афирмисали се у редовима каћког суперлигаша. Изузетак чине Покрајац и Лисица, који су, ионако, у Каћ стигли ''летњим путем'' из суседног Бачког Јарка.

561 Прегледа