05.03.
Суперлига Србије, 16. коло
ЈУГОВИЋ - ПОЖАРЕВАЦ 32:22

У врло тешкој, од стране играча гостујуће екипе веома често приговорима прекиданој утакмици, Каћани су забележили убедљиву победу у дуелу са екипом ''Пожаревца'', која је до ове утакмице гајиле нескривену наду да ће се пласирати у плеј – оф.

Рукометаши ''Југовић'' су, могло би се рећи, начинили прави подвиг, јер су солидни састав гостију савладали са чак десет голова разлике. Од самог почетка сусрета Каћани су у потпуности овладали ситуацијом на терену. Из игре су избацили најопаснијег противничког играча, пивота Тодоровића, којег су, на смену, одлично чували Стејин, Покрајац и Александар Куртеш. С друге стране, домаћи тим је олако спустио ''ниски гард'' у фази одбране, што је искусном Чаваљуги и полетном Стевановићу остављало простора за лаку реализацију.

У 45. минуту ''Југовић'' је повео са шест голова предности и то је био увод у ефектну, убојиту завршницу. Покушали су гостујући играчи да осујете ритам домаћина честим приговорима судијама и контролору, претварајући ову врло важну утакмицу у дебату у парламенту, с правом на реч и реплику. А, искрено речено, боље и квалитетније суђење, као гостујући тим, Пожаревљани одавно нису имали.

Импоновала је чврста одбрана ''Југовића'', коју су, ефектним головима, после бриљантно осмишљених акција, головима крунисали Белош, Селеши, Врговић, Покрајац, Александар Куртеш и Травар.

537 Прегледа