18.03.
Дерби сусрет 18. кола Суперлиге
МЕЧ ЗА РУКОМЕТНЕ СЛАДОКУСЦЕ

У суботу ће у дворани ''Храм'' мегдан поделити две узузетно квалитетне рукометне екипе, домаћин ''Југовић'' и тренутно првопласирани тим на првенственој табели, ''Црвена Звезда''.

Минуле сезоне Београђани су суперлигашки статус сачували у самом фото финишу, а Каћани су се, иако ослабљени одсуством голгетера Црноглавца, равноправно борили са осталим екипама у плеј – офу.

Поучени лошим прошлогодишњим искуством, црвено – бели су, од самог почетка овог првенства, запели из петних жила, успевши, неколико кола пре краја лигашке етапе, да обезбеде пласман у плеј – оф. С друге стране, небескоплави су у ходу формирали екипу, искључиво од својих играча, на крају створивши за српске рукометне прилике готово беспрекоран такмичарски састав. Ипак, на почетку сезоне пропуштено Каћани нису могли да надокнаде, па ће у наставку сезоне заиграти у плеј – ауту, са доминатне позиције број један.

Када ревностан пратилац наших рукометних збивања погледа састав ''Црвене Звезде'', остаће затечен, јер, сем искусног голмана Златановића, ту нема неког иоле препознатљивијег рукометаша, али чета коју предводи тренер Ненад Перуничић, игра брз, силовит рукомет, којим су, очигледно, многим клубовима успели да ''скину скалп''.

На овом мечу у редовима ''Југовића'' неће бити повређених Миљана Вуковљака, Милана Лисице и Душана Покрајца, али се у строј враћају у Нишу одсутни Никола Врговић и Немања Белош. Без сумње, Каћани ће бити фаворити у овом мечу, гледано са становишта квалитета играчког кадра, али и због чињенице да ће утакмицу одиграти пред својим навијачима.

Бића ово прилика да најстручнија рукометна публика у Србији поздрави и деби Бориса Жарковића,  у својству шефа на тренерској клупи, јер први тренер Каћана, Драган Врговић, ових дана борави у СР Немачкој, у својству тренера репрезентативних селекција града Новог Сада, на престижном међународном рукометном турниру за кадете и кадеткиње. Рукометни клуб ''Југовић'' је у орбиту лансирао бројне касније врхунске тренере, почевши од Бранислава Зељковића, преко Драгана Врговића и Зорана Куртеша, па све до Николе Марковића. Лепа тренерска каријера смеши се и тихом и стрпљивом Борису Жарковићу.

Субота, 19. март 2016., дворана ''Храм'', ''Југовић'' : ''Црвена Звезда'', са почетком у 19,00 часова, најјачи спортски догађај овог викенда на подручју града Новог Сада. Дођите и уживајте у рукометним чаролијама.

486 Прегледа