02.04.
Плеј аут, 2. коло
ЈУГОВИЋ - ПОЖАРЕВАЦ 27:26 (15:13)

Поиграли су се рукометаши ''Југовића'' вечерас са нервима својих навијача. Истина, све до 28. минута сусрета играли су солидно, иако опуштено, али без виднијих осцилација, како у фази одбране, тако и у фази напада.

У самој завршници првог полувремена уследио је ''прекид филма'' у главама каћких рукометаша, што су гости успели да искористе, са клупе вешто вођени од стране тренера Александра Живковића.

Млади помоћни тренер ''Југовића'' Борис Жарковић, који је и овога пута фактички водио игру Каћана, први тајм – аут затражио је у 44. минуту сусрета, када су Пожаревљани прешли у вођство. Недуго потом, када је било више него очигледно да су кола Каћана стрелоивито кренула низбрдо, на терену се, први пут ове вечери, појавио и репрезентативац Немања Белош.

Ипак, рукометаши ''Југовића'' су у последњих десетак минута сусрета наставили да праве почетничке грешке, у неколико наврата дајући противничким играчима лопту у руке. Чини се да је у тим тренуцима најзапаженији Каћанин био 18-огодишњи голман Зоран Андрић, који је у неколико наврата бравурозним интервенцијама сачувао своју мрежу.

Двадесетак секунди пре краја меча Каћани су кренули у последњи напад, при резултату 26:26. Буквално у последњој секунди меча, Немања Белош се провукао кроз одбрану ''Пожаревца'', али је притом фаулиран, због чега су судије досудиле седмерац у корист ''Југовића''. На висини задатка био је млади Никола Врговић, довољно за прво вођство Каћана, после 15-ак минута пренемагања, и за коначну победу над борбеним саставом гостију.

514 Прегледа