10.04.
Охрабрујућа игра новог таласа
КЛИНЦИ КОЈИ ОБЕЋАВАЈУ

У Каћу је, у току суботњег поподнева, одиграна интересантна рукометна утакмица, у којој су снаге одмерили ЈУГОВИЋ и СПАРТАК ВОЈПУТ.

Тренер Каћана Драган Врговић указао је шансу двема поставама (по једно полувреме свакој), док је тренер Суботичана Бранислав Зељковић форсирао само прву поставу, током целе утакмице.

Прво полувреме добио је ЈУГОВИЋ, резултатом 13:12, да би у другом делу сусрета за каћки тим наступали 18-огодишњаци, пред којима је лепа перспектива : Андрић, Жикић, Каран, Марић и Кочић, уз додатак талентованог 16-огодишака Грубића. Из прве поставе, у другом полувремену за ЈУГОВИЋ је наступао само капитен Александар Куртеш.

После почетне збуњености, млади каћки лавови су заиграли лепршаво и убојито, десетак минута пре краја сусрета смањивши предност гостију на само један гол. На крају, 30:26 за СПАРТАК, уз охрабрујућу констатацију о игри и напретку новог каћког таласа, пред којим је лепа рукометна будућност.

На овом мечу ЈУГОВИЋ је наступио берз тројице првотимаца (Милосављев, Ратковић и Никола Куртеш), док је из редова СПАРТАКА изостао Ракоција. Сва четворица играча тренутно наступају за јуниорску репрезентацију Србије на квалификационом турниру у Грузији.

Очигледно је да стручни штак ЈУГОВИЋА има визију прве екипе за наредних 7-8 година, јер претходно поменутим клинцима треба додати : Миловановића, Хајдера, Богојевића, гроздића и још неколико млађих играча, пред којима је светла рукометна песпектива. РК ЈУГОВИЋ младим играчима пружа оно што је њима најдрагоценије, праву шансу у правом тренутку.

582 Прегледа