23.04.
Суперлига Србије, плеј-аут, 5. коло
РАДНИЧКИ - ЈУГОВИЋ 23:25 (12:8)

Рукометаши ''Југовића'' остварили су победу на гостовању у Крагујевцу, савладавши екипу ''Радничког'', која још увек гаји наде да ће сачувати статус суперлигаша.

У првом полувремену Каћани нису личили на себе. Чинили су почетничке грешке, а чак у два наврата нису постигли гол са играчем више, притом допуштајући противнику да повећа своје вођство.

Голман Милосављев и одбрана ''Југовића'' нису имали решење за врло ефикасног крилног играча домаћих Ђукића, који је својевремено наступао и за сениорску репрезентацију Србије. У фази напада, у редовима Каћана није било играча који би искочио из општег сивила, па је домаћи тим прво полувреме добио врло лако, резултатом 12:8.

У другом полувремену сасвим друга слика на терену. Репрезентативни чувар мреже Милосављев ставио је ролетну на гол ''Југовића'', а голгетер домаћина Ђукић је одмах на почетку другог дела сусрета ушао у серију промашаја.

Победом у Крагујевцу, Каћани су и теоретски обезбедили опстанак у Суерлиги Србије, тако да ће играчи и стручни штаб ''Југовић'' у другом делу плеј – аута заиграти кудикамо опуштеније. Биће то, свакако, прилика да већу минутажу добију неки нови клинци, који настављају ниску првотимаца стасали у каћкој рукометној академији.

508 Прегледа