25.06.
Пре тачно 60 година основан је РК ''Југовић''
ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА ЛЕПОТЕ, ВИТЕШТВА И ТРАЈАЊА

 

Рукометни клуб ''Југовић'' је основан у понедељак вече, 25. јуна 1956. године, у јендеку испред старе зграде Основне школе, преко пута Омладинског дома. Основала га је група омладинаца, окупљених око Милоша Лончара, у знак револта према третману у секцији одбојкаша, која је окупљала нешто старију групу младића. Током прве четири године постојања клуб је носио име ''Младост''.

Прави рукометни занесењаци и шмекери кажу да су се, одмах на почетку, у новооснованом рукометном клубу у Каћу сјединиле најлепше врлине три врсна младића, препуна спортског елана, памет и непредвидивост колонисте Милоша Лончара, несвакидашња воља и продорност староседеоца Драгомира Радукина – Драшпике и огромни дух козака са Дона, Феодора Ијевљева – Феђе.

Не постоји чаробна формула успеха, али се временом, под опном сваког колектива, ствара језгро које зрачи енергију и трајање. ''Југовић'' носи свето име, које на најлепши начин прича о људским вредностима, историји народа са ових простора и заклетви у којој нема места за слабиће. Зато и траје, оволико дуго и успешно, на радост и у славу спорта у Републици Србији, па и шире.

 

704 Прегледа