01.10.
Вечерас, у Храму, вечити дерби :
ЈУГОВИЋ - ВОЈВОДИНА

Вечерас је у Каћу рукометни празник. Састају се традиционални ''вечити ривали'' ''Југовић'' и ''Војводина''. Каћани, са знатно подмлађеним тимом, још увек траже добитну комбинацију, свесни да ће водити грчевиту борбу за опстанак. С друге стране, Новосађани, вишеструки шампиони Србије, са прилично измењеним тимом у односу на прошлу сезону, имају исте, шампионске амбиције. Нису добро стартовали, поражени су од ''Партизана'' и освојили су само бод у Аранђеловцу.

Снажан отпор, који су минулог викенда, на Сланој бари, црвено - белима пружили Костолчани, путоказ је изабраницима Николе Марковића да се треба борити свим срцем и до краја, поготово ако се у обзир узме чињеница да је наспрам ''Југовића'' тим ''Војводине''.

За Новосађане наступа неколико играча који су поникли у рукометној академији ''Југовића'' : Никола Арсенић, Лука Арсенић и Душан Илијин. На клупи црвено – белих је ''челенџ тандем'' Каћана, Божо Рудић – Милан Мирковић, уз додатак помоћног тренера Драгана Кукића, који је такође носио дрес ''Југовића'' на европској сцени.

Биће то меч пун снажног емотивног набоја и, верујемо, лепих потеза на обе стране. Довољан разлог да се у српској рукометној лепотици, дворани ''Храм'', окупи велики број љубитеља рукомета, који овај спорт доживљавају као уметност и српску носталгију.

Вечерас, у дворани ''Храм'', од 19,00 часова, ''Југовић'' – ''Војводина''.

428 Прегледа