01.10.
Суперлига Србије, 5 коло
ЈУГОВИЋ - ВОЈВОДИНА 26:29

У српском рукомету, опхрваном бројним слабостима и проблемима, изгледа да једино мечеви са патином старих, добрих времена, какав је дуел између ''Југовића'' и ''Војводине'', посматрачима могу приуштити драж и лепоту праве рукометне игре.

''Војводина'' је у меч ушла као апсолутни фаворит, али је епитет аусајдера, изгледа, позитивно утицао на каћке рукометаше. Од првог тренутка утакмице, борбени и рационални у фази напада, изабраници тренера Марковића храбро су прихватили ''бачену рукавицу'' и са реномираним тимом гостију упустили се у дивовску и резултатски неизвесну борбу.

Каћани су у два наврата, у 10-ом и 15-ом минуту, имали предност од три гола, али је изузетно искусни састав гостију, састављен од низа прекаљених тернационалаца, први део сусрета резултатски успешно привео крају, стекавши предност од два гола, 14:12.

Каћани су вечерас у својим редовима имали изузетно расположеног, храброг голмана Манојловића, сјајне голгетере Врговића и Селешија, те неколико надасве талентованих играча, Хајдера, Карана и Гроздића, који су у појединим тренуцима правили дар – мар у одбрани противника. Анулирали су рукометаши ''Југовића'', одмах на почетку другог полувремена, предност гостију, да би, од средине другог полувремена, ''Војводина'' поново стекла предност од три до четири гола.

У самој завршници меча, млади, надасве талентовани и храбри састав ''Југовића'' поново је запретио, али је, при резултату 27:25 у корист гостију, искусни плејмејкер домаћих, Лисица, у 58. минуту пропустио да реализује зицер. На крају, победа гостију, али и велико охрабрење за састав домаћина, у којем је вечерас бљеснула младост, која у себи носи храбро каћко рукометно срце.

491 Прегледа