12.11.
Суперлига Србије, 10. коло
ЈУГОВИЋ - РУДАР 21:19 (14:8)

Екипа ''Југовића'' коначно је остварила прву суперлигашку победу у овој сезони. Изабраници тренера Горана Куртеша изгарали су на терену, за сваку лопту, у дуелу са изузетно искусним саставом из Костолца, који предводи један од тренутно најбољих српских рукометних тренера, Драган Ајдачић.

Каћани су у меч ушли силно појачани, јер су се у тиму, после дуже времена, појавили првотимци : Дејан Милосављев, Лазар Стејин и Душан Покрајац. Истина, Каћани су први гол на утакмици постигли тек у 6. минуту, после доста колебања у самој завршници напада. Од 13. минута сусрета, па све до краја првог полувремена, на терену је постојао само један тим, ''Југовић''. Момци из Костолца деловали су прилично збуњено и резервисано, понајпре због низа сјајних интервенција најбољег голмана наше суперице, Дејана Милосављева, који је још једном показао да је прави човек – тим.

У другом полувремену – сасвим друга песма. Кренули су ''рудари'' на све или ништа, постепено, али сигурно топећи предност Каћана, која је на полувремену износила капиталних шест голова. На голу Костолчана разбранио се поуздани Уранкар, Димитријевић и Недељковић су са лакоћом решавали ситуације у игри један на један, а ''у уши'' каћких рукометаша полако је улазила вода. Осетио се у редовима домаћина замор код Стејина и Покрајца, па је терет у фази напада, пао на Лисицу, Вјештицу, Хајдера и Врговића. У првом полувремену изузетно расположени Селеши почео је да осећа последице нетренирања током недеље, услед прехладе.

Пет минута пре краја сусрета, при резултату 19:18 за ''Југовић'', Ел гранде Дејан Милосављев зауставио је противничке играче у стопостотним гол ситуацијама, мамећи аплаузе и подршку публике. У 57. минуту Никола Врговић је, из дебелог минуса, постигао кључни гол на утакмици, којим су се Каћани поново одлепили на предност од два гола, да би Душан Покрајац већ у следећем нападу запчатио судбину екипе из Костолца.

На крају, победа после које се лакше дише, тријумф који даје подстрека у наставку првенствених надметања, поготово уочи гостовања у Великој Плани.

412 Прегледа