08.04.
Суперлига, 2. коло плеј-аута
ЈУГОВИЋ - ПОЖАРЕВАЦ 27:24 (19:14)

Луцидан репортер, после ове утакмице, једноставно би констатовао – Била је то симфонија у плавом !

 

Целе недеље тренер Врговић је, студиозно, припремао екипу за овај врло важни меч, а онда је, онако флегмански, на сцену ступио његов помоћник, Жарковић, и гурнуо младу екипу у бој до последње капи зноја.

Брзим противнападима и одлично постављеном зонском формацијом, успешно држећи искусног Чаваљугу подалеко од гола, Каћани су већ у12. минуту сусрета имали предност од чак 8 голова разлике. Сјајним интервенцијама, млади голман Андрић је давао подстрека саиграчима, који су његову подршку итекако знали да искористе.

Спрам изузетно искусне прве поставе ''Пожаревца'' налазили су се голобради ''тићи Југовићи'', међу којима једино капитен Врговић иза себе има низ запажених наступа.

Страх у редове домаћина увукао се у последњој четвртини утакмице, али су голман Андрић, капитен Врговић, јуниорски репрезентативац Ратковић, луцидни и одважни кадет Грубић, те као шило продорни Каран, успели да се издигну изнад тешке ситуације и свом тиму донесу два вредна бода.

Био је ово ''Југовић'' за који се живи, о којем се пева, за који се мре. Био је ово ''Југовић'' који сија као олимпијски пламен.

870 Прегледа