12.04.
Састао се УО РСС
Изабрани селектори сениора и сениорки

Управни одбор Рукометног савеза Србије данас је донео две веома важне одлуке. За селектора сениорске репрезентације Србије изабран је Јовица Цвотковић, а нови селектор женске сениорске репрезентације Србије је Љубомир Обрадовић.

Каћани су са посебно позитивним емоцијама примили вест о повратку великог тренера Љубомира Обрадовића у српски рукомет. Пре тачно 18 година Љуба је постао тренер прве екипе ''Југовића'' и свој тим повео у бој за пласман на европску сцену. Велики проблеми са кичмом, а после тога и операција, спречили су Љубомира Обрадовића да се дуже задржи на кормилу Каћана. Од Љубе започето, успешно је наставио и довршио Бранислав Зељковић, који је са овом сјајном генерацијом ''Југовића'' 2001. године освојио ''Челенџ куп''.

После операције и успешног опоравка, популарни Љуба је са јуниорском репрезентацијом СР Југославије освојио титулу првака Европе, а шансу на голу те селекције пружио је Каћанину Светиславу Веркићу. Међутим, самовољом појединаца, којима Љуба није дозволио да у репрезентацију убацују своје пулене, сјајни тренер је престао да обавља функцију селектора јуниорске репрезентације Југославије и на дуже време се повукао из нашег рукомета.

У међувремену је бележио сјајне резултате са португалским екипама, а једно краће време је обављао и дужност селектора сениорске репрезентације Црне Горе.

Љубомир Обрадовић припада реткој категорији систематичних и стрпљивих рукометних тренера, чије екипе постепено улазе у такмичарски ритам, а потом газе као права машинерија.

Свакако да је избор Љубомира Обрадовића за селектора наше женске репрезентације и велики подстрек за младе каћке рукометашице, које су у фази интензивног развоја, што су потврдиле убедљивим тријумфом на недавно одржаном међународном турниру у Дортмунду.

435 Прегледа