28.04.
На данашњи дан
РК ''ЈУГОВИЋ'' ОСВОЈИО ЧЕЛЕНЏ КУП''

Резултат слика за rukometni klub jugović + ČELENDŽ KUP

 

На данашњи дан, пре шеснаест година, 28.04.2001. године, РК ''Југовић'' је остварио највећи успех у својој изузетно богатој историји, освојивши међународни ''Челенџ куп'', који се одвија као званично клупско такмичење у оквиру ЕХФ-а.

Каћани су до истинског људског и спортског подвига дошли са екипом која је, на врло умешан начин, била комбинована од изданака ''Југовићеве'' Рукометне академији и искусних бораца, сјајне технике и голгетерског умећа, предвођених виспреним тренером Браниславом Зељковићем и ВОЈВОДОМ од капитена, Арпадом Штербиком.

Многи сматрају да је РК ''Југовић'', пре готово две деценије, на најлепши и најрепрезентативнији начин, од свих екс југословенских, а поготово српских, клубов, наступио у оквиру једног од међународних такмичења. Осим одличних играча, Каћани су рукометној Европи представили и своју нову спортску дворану, сада већ чувени ''Храм'', те своју радио – телевизију, као и информативне новине, изузетне раднике професионалце, који су изгарали са играчима у настојању да се стигне до великог спортског тријумфа.

Стицајем српских историјских околности, цео Каћ је овај величанствени тријумф посветио творцу РК ''Југовић'', Милошу Лончару, популарном Мићи.

Живот тече даље. Каћани ће са младим саставом данас наступити против ''Партизана'', у Београду, у оквиру Суперлиге Србије, и, верујемо, показати рукометној Србији да ће пламен, који су упалили ''Челенџ момци'' из ''села малог'', вечно трајати.

 

 

 

 

521 Прегледа