28.04.
Суперлига Србије, плеј аут
партизан - југовић 31:33 (15:17)

На најлепиш могући начин, победом над екипом ''Партизана'', у Београду, млади рукометаши ''Југовића'' су обележили годишњицу од освајања ''Челенџ купа''. Деца, која су, изузев Милана Лисице, стасала у ''Југовићевој'' рукометној академији, налазила су се у вођству готово током целе утакмице, пажљиво следећи савете свог учитеља Драгана Врговића, који, упорно, од њих захтева само да играју рукомет, онакав какав су научили и какав на утакмицама треба да играју.

Екипу Каћана сјајно је предводио капитен Никола Врговић, смењујући се, у улози стрелца, на крилној и бековској позицији. Давао је подстрека саиграчима, бодрио их да задрже висок ритам током целе утакмице, против такође младог састава ''Партизана''.

Сјајан је у улози организатора био за српске прилике искусни плејмејкер Лисица, који је вечерас, уместо лопте, држао у руци прави мали, чаробни штапић. Голман Андрић, поуздан у току целог сусрета, управо у најкритичнијим тренуцима одбранио је пенал потенцијалном репрезентативцу Живковићу, након чега су, коначно, одахнули бројни љубитељи рукомета, који су у Београд стигли из ''села малог''.

Уз голмана Андрића, одбраном је командовао јуниорски репрезентативац Ратковић, који је на овој утакмици показао зашто носи лепо и свето име Немања. Уз то, реализацијом и зрелошћу импоновали су готово голобради младићи Марић и Каран, верујемо, будућност српског рукомета.

Време ради за ове момке, јер младост и љубав према ''Југовићу'' носе лепше дане, и  њима и клубу.

383 Прегледа