07.10.
Суперлига Србије, 3. коло
ЈУГОВИЋ - ПОЖАРЕВАЦ 30:22 (16:9)

Након дебакла у Нишу, свесни чињенице да у овом мечу морају одговорити изазову који рукометни Каћ носи собом, борбени играчи ''Југовића'' су демонстрирали висок степен борбености, одговорности и ефикасности. У неким тренуцима старије љубитеље рукомета вратили су у време каћких рукометних предака, који су се, срцем и главом,борили за свој клуб.

Тренер Трбојевић је изванредно поставио тактику игре, како у одбрани, тако и у нападу, стављајући акценат на позициони напад гостију, понекад бескрајно досадан, али у суштини сведен на реализацију преко робусног пивота Тодоровића.

Одбраном домаћина сјајно је дириговао искусни голман Витас, након чијих изванредних интервенција су Каћани кретали у неумољиве, понекад и ефектне јурише. Напад ''Југовића'' организовао је све бољи плејмејкер, млади Каран, којег противнички играчи нису могли зауставити ни не баш нежним хватањем за врат. Сјајне сараднике млађани Каран имао је у капитену Врговићу и као шило продорном крилу Петровићу, дакако и искусном пивоту Боснићу, који је на вечерашњој утакмици положио високу рукометну категорију.

У другом полувремену, искусног Витаса на голу домаћих одменио је јуноша Миловановић, дечко са три срца и два пара руку. Каћани су успевали да одрже високу резултатску предност, а нервозни гости су, средином другог полувремена, заиграли дубоку зону, на шта су храбри Каћани увек проналазили правовремен одговор. Бљеснуо је у другом полувремену ''рукометни Николетина'', Предраг Родић, који је са пет изузетно ефектних голова запечатио судбину гостију.

Каћани су остварили високу и злата вредну победу, враћајући самопоуздање и себи и свпојим громогласним навијачима.

337 Прегледа