18.11.
Суперлига Србије, 8. коло
ЈУГОВИЋ - МЕТАЛОПЛАСТИКА 26:21

Спортска сензација се догодила у Каћу, ЈУГОВИЋ је ,резултатски и игром, више него убедљиво савладао фаворизовани тим Шапчана.

Као и против ПОЖАРЕВЦА, Каћани су у утакмицу ушли са доста емотивног набоја, уз изражену жељу да приреде изненађење. Од самог почетка сусрета ЈУГОВИЋ се налазио у резултатској предности, одолевајући искусном противнику и у многобројним ситуацијама када су имали играча мање на паркету.

Дух екипи ЈУГОВИЋА унео је искусни, виспрени и готово несавладиви голман Витас, који је, од првог минута сусрета, бранио у бравурозном стилу. Његове сјајне одбране саиграчи су претварали у лепе и головима крунисане контранападе. Нарочито је то било изражено у другом полувремену, када су гости за 12 минута игре постигли само два гола. Публика је била у делиријуму, аплаузима и песмом испраћајући маестралне потезе својих љубимаца.

У нападу су Каћани имали изузетно успешног повратника у свет рукомета, Млађена Бабића, који је постигао чак седам голова, све један лепши од другог. Одличан, у кључним тренуцима, када су гости покушали да се дочепају ваздуха, био је капитен небескоплавих, Никола Врговић, чија је рука овог пута била непогрешива са линије од седам метара.

Каћани су у 50. минуту имали предност од чак десет голова, али су се играчи у самој завршници мало опустили, после напорне и успешно одигране утакмице.

Ова победа ЈУГОВИЋА равна је тријумфу од пре тачно двадесет година, када су Каћани, у старој дворани, савладали тада моћни СИНТЕЛОН, резултатом 22:9.

413 Прегледа