16.03.
Шампиони остају шампиони
ПИОНИРИ ЗА ПОНОС И УЏБЕНИКЕ

И поред високе победе првотимаца у првенственом дуелу са ''Колубаром'', истински јунаци малог – великог Каћа овог викенда су пионири ''Југовић Унимета''.

У Суперлиги Војводине, на турниру одиграном у дворани ''Храм'', они су најпре победили ''Младост ТСК'', резултатом 21:15, а потом, у шлагер мечу дана, убедљиво, у присуству више од 200 гледалаца, савладали директног конкурента у борби за шампионски наслов, састав ''Тикваре'' из Бачке Паланке, са 28:20.

Каћани су у овај меч ушли знатно ослабљени, јер талентовани бек Бранко Томић, због повреде шаке, није могао да наступи.

Изванредно талентованом беку Кривошији и робусној постави ''Тикваре'' тренер Каћана Зоран Томић супротставио је необично надахнуту поставу, са два ''Гуливера'' и ''лаком кољицом'', која је, попут Кореанаца својевремено, зујала и растезала зону противника, проналазећу у њој пукотине у правом тренутку.

Изванредни стрелци Илијин и Грубић , те надахнути саиграчи Миловановић, Кукић, Станојевић, Николић, Јовановић, Лазукић ..., бодрени од стране великог броја гледалаца, играли су за уџбенике, као прави полазници најбоље рукометне академије у Србији.

Честитке за игру и високу победу на крају је примио и тренер Томић, који је, као репрезентативац Југославије, пре 27 година освојио титулу светског јуниорског првака.

Пионири ''Југовић Унимета'' сада заузимају прво место у Суперлиги Војводине, са 14 бодова. Ипак су они званични прваци Србије.

Сјајну партију рукометаша ''Југовић Унимета'' и ''Тикваре'' изванредно је испратио судијски пар из Врбаса, Марковић – Бошков. Лепо је видети како уз младе рукометаше стасавају и талентоване судије.

1951 Прегледа