07.05.
Суперлига Војводине
ПИОНИРИ ''ЈУГОВИЋ УНИМЕТА'' НАЈБОЉИ !

Ову такмичарску сезону, када је рукометни Каћ у питању, обележили су пионири ''Југовић Унимета''. Тренутно, они убедљиво воде на табели Суперлиге Војводине, са чак 6 бодова предности у односу на најближе пратиоце ''Пролетер'' и ''Тиквару''. До краја такмичења преостало је да се одигра само турнир у Каћу (једно коло), па се дечаци, које веома успешно и са пуно жара са тренерске клубе води Зоран Томић, и званично могу прогласити за шампионе Војводине.

Тренер Томић је ову изузетно талентовану генерацију дечака преузео од Драгана Врговића, који је са њима прошле године освојио титулу првака Србије. Уз наслеђени играчки кадар, екипи је придодао  дечаке који су претходно радили у склопу селекције млађих пионира, коју тренира Миладин Поповић.

Пионири каћког суперлигаша били су најбољи када је то било најпотребније, у дуелима са аспирантима за највиши пласман, ''Пролетером'' и ''Тикваром'', што даје посебну димензију њиховом успеху. Уз тренера Томића, они стасавају у добре играче и другаре, који помажу једни другима и на терену и у школи. А да имају од кога учити рукометно градиво, имају. Тренер Томић је, као играч, освојио титулу првака Југославије и титулу вицешампиона Европе. Као јуниор, окитио се титулом првака света, носећи дрес тада рукометне велесиле Југославије.

Каћани су у недељу домаћини завршном турниру Суперлиге Војводине. После утакмице са екипом ''Будућности'', верујемо, уследиће велико славље, којем ће се придружити : тате, маме, баке, деке, браћа и секе ... И многобројни љубитељи рукомета из Каћа, који су, не тако давно, својим присуством оплеменили израстање у асове европског и светског рукомета једног Перуничића, Штербика, Додера, Марковића, Продановића ... Каћ је, једноставно, рукометна река која тече, незадрживо, а истовремено тако спонтано и умиљато.

Ови дечаци носе тај печат, марљивим и дисциплинованим радом заузеће своје место у свету рукомета.

1942 Прегледа