21.03.
Победа на крају баладе
ЈУГОВИЋ - ПЛАНИНКА 32:24 (18:14)

 

Тек у 4. минуту утакмице постигнут је први гол. Обиље техничких грешака и, чини се, помало неозбиљан приступ игри, рукометаши ''Југовића'' прекинули су средином првог полувремена, када су Белош, Лисица и Шипка преузели команде игре у своје руку, сјајно подржани од стране крилних играча Селешија и Врговића, те голмана Милосављева, због чега су Каћани из минута у минут повећавали своје вођство, које је у 24. минуту износило 7 голова.

Можда малко засићени толиком резултатском предношћу, Каћани су се вратили у колотечину с почетка сусрета, па су се гости, понајвише захваљујући расположеном голману Томићу, те бековима Шљивићу и Томићу, ''отргли контроли'' домаћих, довољно за пристојан резултатски минус на крају полувремена, 18:14 за домаћина.

Каћани су се поново ''захуктали'' средином другог полувремена, а челична одбрана, предвођена Шипком, Перовићем и Ратковићем, успела је да створи ''минско поље'' испред врло сигурног голмана Добријевића. Головима Селешија, Врговића и Белоша, домаћи тим је створио лепу залиху на истеку 50. минута утакмице, па је тренер Марковић могао да пружи прилику и неколицини младих резервиста, чије време тек долази.

Публика је топло поздравила своје јунаке, младиће који исписују изузетно лепе странице у историји ''Југовића''. Њихова борбеност, лепота игре, коју демонстрирају и у којој уживају, враћају веру у оно најлепше чиме се српски рукомет одувек представљао на међународној сцени.

Вече су зачинили тамбураши, уз које играчи и навијачи прослављају истински подвиг ''Југовића'', пласман у плеј-оф.

825 Прегледа