04.04.
На крају ипак - сваком по бод
ЈУГОВИЋ - СПАРТАК ВОЈПУТ 21:21 (12:12)

 

Суперлига Србије, 1 коло плеј - офа

 

Не треба бити посебно вешт аналитичар рукометне игре да би се дошло до једноставног закључка – и ''Југовић'' и ''Војпут'' су били на најбољем путу да у овој надасве борбеној утакмици победе сами себе.

Каћани су у утакмицу ушли силно мотивисани, жељни да се на премијери у плеј – офу на најлепши могући начин представе својим навијачима и целокупној рукометној јавности. До четири минута пред крај првог полувремена све је беспрекорно функционисало у редовима екипе коју је са много елана и темперамента са клупе предводио тренер Марковић. Одбрана Каћана деловала је као најбољи бедем, а лепим акцијама у фази напада Каћани су пленили све заљубљенике у оно најлепше због чега рукомет представља чаролију игре.

Међутим, у 26. минуту, при вођству ''Југовића'' 12:8, Каћани су пропустили да реализују чисту контру и од тада настаје ''прекид филма'' у игри домаћина. За само четири минута, искусни састав ''Војпута'' успева да на врло ''јефтин'' начин искористи неколико почетничких техничких грешака у редовима домаће екипе и на одмор оде резултатски поравнат.

У 40. минуту утакмице ''Војпут'' по други пут долази у вођство, 16:15, и од тог тренутка води се грчевита борба за сваки лопту, а публика ''устаје на ноге'' као у најбоља времена када је рукомет у Каћу посреди. Готово нерешива енигма у тим тренуцима по играче домаће екипе били су одлични Жупањац и Лојаничић, а голман Радуловић је чинио чуда на свом голу. У томе су му итекако помагали играчи ''Југовића'', који су на овој утакмици имали сасвим погрешан приступ у завршници напада, упорно гађајући гол гостију шутевима ''ка доле'', иако је овај чувар мреже ''Војпута'' познат као специјалиста за одбрану управо оваквих шутева.

С друге стране, запажену минутажу остварио је сада већ искусни голман Добријевић, који је на најлепши могући начин свом колеги Милосављеву приуштио драгоцене тренутке одмора. Иако су се у самој завршници сусрета грчевити борили да сачувају нерешен резултат, играчи домаће екипе су у последњем минути меча успели да дођу на праг велике победе, голом вечерас изванредног Милана Лисице, који је у стилу свог презимена, лукаво и са много мере, успео да голом оконча вешто изведен напад ''Југовића''.

Ипак, у последњем нападу Суботичани успевају да се изборе за седмерац, из којег Жупањац постиже изједначујући гол. Пет секунди пре краја утакмице, Каћани очајнички покушавају да угрозе гол гостију, али лопта упућена са поприличне удаљености, искоса са десне стране, постаје лак плен за голмана гостију.

664 Прегледа