27.01.
Сјајна игра Југовића
СНАЖНО, ЛЕПРШАВО, ЕФИКАСНО !

Сјајна увертира Каћана пред наставак првенства

СНАЖНО, РАЗНОВРСНО, ЛЕПРШАВО, ЕФИКАСНО !

Каћ, 26.01.2016.

Спортска дворана ''Храм''

Пријатељска утакмица

ЈУГОВИЋ – СПАРТАК ВОЈПУТ 34 : 31 (16 : 16)

Судије : Иван Мандић и Немања Ковачић (Нови Сад)

Седмерци : Југовић 6-6, Спартак Војпут 3-3 Искључења : Југовић 4 мин., Спартак Војпут 8 мин.

ЈУГОВИЋ Селеши 5, Куртеш Н., Врговић 3, Лисица 3, Стејин 5, Покрајац 2, Марић, Гроздић, Вјештица, Андрић, Куртеш А., Вуковљак 1, Милосављев, Ратковић, Матић, Белош 11, Травар 4, Жикић.

СПАРТАК ВОЈПУТ Косовић, Пејић I 1, Ђекић 8, Кнежевић 1, Љубојевић 6, Лојаничић 5, Јелић 1, Басарић 2, Ракоција 3, Галфи, Пејић II 1, Гвозденовић, Ристић, Дистол 2, Чупић 1, Радуловић, Стојановић.

Кретање резултата : 1:4 (5), 6:5 (10), 11:8 (18), 14:14 (27), 26:23 (45), 29:25 (52), 30:29 (56).

Рукометаши ''Југовића'' су у веома јакој пробној утакмици, са ''Спартак Војпутом'', вицешампионом државе и учесником СЕХА лиге, пружили изванредну партију и остварили победу резултатом 34:31.

Током целог сусрета обе екипе су наступале у најјачим поставама, максимално одговорно и такмичарски настројено. Каћани су у највећем делу утакмице имали резултатску предност, која је износила од два до четири гола. Игра Каћана импоновала је у свим елементима, једино су голмани пружили мање од очекиваног. Са Лазаром Стејином ''Југовић'' је знатно поправио игру у нападу у оба смера, па је сада опсада противничког гола постала разноврснија и лепршавија. Да је, поготово Милосављев, испољио нешто више из свог разноврсног голманског репертоара, победа ''Југовића'' би била изражена и са знатно већом гол разликом, јер је систем одбране ''Југовића'' био подешен према могућностима репрезентативног чувара мреже, какав је популарни Дејо.

Каћани сада у ротацији имају чак две целе, квалитетне суперлигашке поставе, што у садржајно сиромашном српском клупском рукомету представља нешто непојмиљиво, невероватно. Чињеница да Каћани на распологању имају велики број квалитетних играча само је плод дугогодишњег истрајног рада и стварања младог играчког кадра у сопственој продукцији.

Минуле сезоне, у ишчекивању повољног иностраног ангажмана, сјајне игре у дресу ''Југовића'' пружао је Душан Шипка, сада су на његовом путу препознатљиви изданци каћке рукометне академије, Страхиња Травар и Миљан Вуковљак. Више је него очигледно да најмлађи лиценцирани играчи прве екипе ''Југовића'', Богојевић, Грубић, Хајдер, Кочић, Марић, Андрић, Жикић, Ратковић и Гроздић имају од кога да уче, у тренажном процесу, и то би за њих требао представљати додатни стимуланс у раду и спортском усавршавању.

Тренер Драган Врговић је сјајно припремио екипу за наставак првенствених надметања, а радује и чињеница да под његовим надзором у доброг рукометног стручњака стасава млади тренер Борис Жарковић.

Што једном неко лепо рече - ''Југовић'' је рукомет који тече !

621 Прегледа