19.03.
Суперлига Србије, 18. коло
ЈУГОВИЋ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 32 : 27

Добро су проценили овдашњи љубитељи рукомета да је најлепши спортски догађај овог викенда, на подручју Новог Сада, српски рукометни спектакл ''Југовић'' : ''Црвена Звезда''. Играчи обе екипе трудили су се, и у томе успели, да најобразованијој рукометној публици у нашој земљи прикажу мноштво чаролија због којих ће рукомет на овим просторима и даље постојати несмањеним интензитетом.

Током целе утакмице Каћани су игру и резултат држали у својим рукама. Плитком, али изузетно покретљивом зонском формацијом, рукометаши ''Југовића'', чија је леђа, на себи својствен – маестралан начин, чувао ''Ел гранде Деја'', у потпуности су неутралисали оштрицу брзе и темпераментне игре полетних Београђана. Од првог, па до последњег звука сирене, изабраници тренера Бориса Жарковића, који је на овом мечу у улози ''коуча'' заменио одсутног Драгана Врговића, контролисали су игру и резултат, стављајући акценат на допадљивој, лепршавој и ефектној завршници, на радост више од хиљаду љубитеља рукомета. Фудбалски речено, вечерас су рукометаши ''Југовића'' подсећали на ону чувену мађарску ''лаку коњицу'', која је млела све пред собом.

Предност Каћана износила је од три до пет голова, непрестано, иако је ''Југовић'' вечерас наступио са знатно рекукованим играчким кадром, без поврђених Покрајца, Лисице (само седео на клупи) и Вуковљака. Покушавали су Београђани да начине преокрет, али су сјајним шутевима, Белош, Травар и Стејин, уносили у гол и лопту и противничког голмана. У самој завршници меча, у 56. минуту, док је у редовима Београђана још увек тињала нека нада, при резултату 27:24, Лазар Стејин се обрушио ка голу противника и поготком у саме рашље запечатио судбину ''Црвене Звезде''.

Каћани ће у другом делу првенства играти у плеј-ауту, али са коте број 1, а такмичење се наставља већ следеће суботе.

542 Прегледа