02.08.
Кренули са радом првотимци
ТРАВАР И СТЕЈИН НАЈИСКУСНИЈИ

Првотимци ''Југовића'' започели су припреме за наступајућу такмичарску сезону. Прозивци су се одазвали сви позвани играчи, изузев јуниорских репрезентативаца Милосављева и Ратковића, који наступају за нашу репрезентацију на европском првенству у Данској, те Матића (повреда ока), Селешија и Стејина, који ће се прикључити раду већ на првом следећем тренингу.

Играче и тренере поздравили су председник Управног одбора клуба, Момчило Лубурић, и директор Драган Врговић.

-  Момци, верујемо у вас, годину дана сте зрелији, прошли сте препознатљиву школу рукомета и иза себе имате запажено такмичарско искуство. Играчима који се уходавају у рад нашег првог тима, у томе ћемо сви свесрдно помоћи. Циљ нам је пласман у плеј – оф, с обзиром да ћемо се у ходу и појачати. ''Југовић'' је дебело загазио у четврту деценију учешћа у најелитнијем рангу такмичења у својој држави. Између осталог и то треба да следите и браните, свим срцем – истакао је Момчило Лубурић. 

Директор Драган Врговић је нагласио да, традиционално, ''Југовић'' настоји да максимално испоштује обавезе према играчима, афирмишући их и омогућавајући им да начине значајан корак напред у својој каријери, на крају остваре и трансфер у иностранству.

''Југовић'' тренутно на располагању има следеће играче : Милосављев, Матић и Андрић (голмани), Врговић, Кочић, Богојевић, Лончарски, Селеши, Марић и Куртеш Н. (крила), Куртеш А. и Ратковић (пивотмени), те Стејин, Грубић, Лисица, Хајдер, Вјештица, Гроздић, Каран, Жикић, Травар, Покрајац и Јокић (бекови).

Шеф стручног штаба је нови – стари тренер Никола Мартковић, којем ће у раду асистирати Борис Жарковић.

Велики број играча из других средина изразио је жељу да спортску каријеру настави и потпуну афирмацију оствари у РК ''Југовић'', али ће, с обзиром на праксу, Каћани пружити прилику најталентованијим појединцима. Уз квалитетан рад на тренинзима, играчима из других средина ''Југовић'' нуди квалтетан смештај, исхрану и сјајне услове за учење (између осталог и интернет током целог дана).

Каћани, такође, систематски врше допуну у оквиру млађих селекција, а акценат у раду биће стављен на генерацију 2000 / 2001.

604 Прегледа