10.09.
Стартују српски суперлигаши
ЈУГОВИЋ - ВОЈПУТ

У сенци збивања око избора председника Управног одбора РС Србије стартује Суперлига рукометаша. У Каћу ће снаге одмерити Југовић и суботички Војпут.

Суботичани су значајно изменили састав екипе, али су, чини се, сачували завидан квалитет тима. Нови тренер Лаковић сматра да би његови пулени могли изборити пласман у плеј-оф.

С друге стране, из Југовића је отишло неколико првотимаца (Белош, Травар, Вуковљак), а њихово место, традиционално, попуниће изданци каћке рукометне академије. Велики хендикеп за Каћане је изостанак репрезентативног голмана Милосављева, који ће, због повреде, са пуним тренингом стартовати тек почетком месеца новембра. Њега ће настојати, достојно, заменити нови чувати мреже, Станојловић и Манојлович.

Тренер Марковић је поново на кормилу прве екипе Југовића. Налази се пред великим изазовом. Воље и стручности му не недостаје, прилично измењен састав ваља укомпоновати у складну целину.

Овај сусрет можда неће имати такмичарски значај, с обзиром на амбиције ривала и систем такмичења. Ипак, када се састају Каћани и Суботичани, то је велики изазов за љубитеље доброг рукомета.

407 Прегледа